“Lav din egen hjemmeside – nemt, hurtigt og billigt. Få en hjemmeside til Danmarks billigste pris..”. 

Det bløder i mit designer-hjerte når jeg ser ordet unik, professionel og personligt om designløsninger, der er hentet i en automat. Som udgangspunkt vil jeg ikke pege fingre af et åbent marked, hvor alle udbydere i al selvfølgelighed er velkomne, men jeg vil tillade mig at pege fingre af virksomheder, der lader sig forblinde af prisen og ikke ser og anerkender værdien og effekten af godt design.

En moderne virksomhed skal mere end kunne konkurrere på pris. De skal konkurrere på relationer. Det er derfor essentielt, at der bliver en forståelse for værdien af det gode design, som en merinvestering for virksomheder. For det gode design kan (og skal) værne om relationen til forbrugerne. Stærk visuel kommunikation kan provokere, inspirere og engagere, men kommunikation bliver kun levende gennem kreative talenter, der visuelt forstår at formidle budskaber.

Derfor et cadeau til mine designkolleger, der formår at skabe visuel kommunikation, der sparker numse; kolleger, der værner om kvaliteten og håndværket, der ligger i designprocessen; kolleger, der formår at have respekt for faget, og som hver dag opfinder de gode ideer, der omgiver os.

Ofte vil skambud på opgaver underbyde og skævvride branchen. Værst af alt går kommunikationen og dialogen omkring værdien af det arbejde, som design og kommunikation kan tilføre tabt. Lad os hylde kreativiteten og kvaliteten og få respekten for designhåndværket tilbage.